Postitatud

Esimene piimhappebakteriga kääritatud leivakali – Seto taar – hea jook Uma tettü moodi

Mis on Seto taar ? Kääritatud leivakali!

Eks olnud hapendamine juba vanasti traditsiooniliste seto jookide enesestmõistetav osa. Meiegi saime oma idee esivanemate tarkusest – elagu traditsioonid – kuid ühendasime selle kaasaegse teadusega.

Bakter? Jah!

Pöördusime nimelt EAS-i toel Eesti Maaülikooli poole koostööettepanekuga ja nii ta sündis: meie oma bakter. Nii et kui naudite Uma tettü taari, siis teadke, et see on esimene ning siiani ainus kali, kus on toimetanud piimhappebakter! Ja nii nagu kõik meie joogid, on ka taar valmistatud PÄRISasjadest ning pastöriseeritud. (http://www.umatettu.com ) See tähendab, et kasutatud pole mingeid kunstlikke pulbreid, eliksiire ja säilitusaineid!

Kellele ja millal?

Meie taar on nende lemmik, kes hindavad ehedust peavad kalliks traditsioone. Naudi taari kas suvekuumuses, kodus kamina ees, sõpradega saunas või hoopis jõululauas! Ja muideks, tõsi see, et jõuluks/aastavahetuseks tuleb meil välja taari Jõulu ERI – häid kliente tuleb ikka üllatada!

All about Seto taar (kvass)

I can’t help but write about our drink called taar. Acidification was a self-evident part of traditional Seto drinks in old days already. We got our idea from wisdom of our ancestors and combined it with modern science.

We contacted the Estonian University of Life and Science with a co-operation proposal. And that ‘s how it was born: our own bacterium. So if you enjoy Uma Tettü’s taar you know that up till today it is the first and only kvass where lactic acid bacteria has been used! And like all our other drinks taar is made from Real ingredients and pasteurized. That means that NO artificial powders, elixirs or preservatives have been used.

Our taar is the favourite of those who value authenticity and traditions. Enjoy taar either in summer heat, at home in front of the fire place, with friends in the sauna or at the Christmas table. Choice is yours!