Postitatud

Esimene siidrikoda Setomaal

Esimene siidrikoda Setomaal. Jep – jumala tõsi: me oleme siin Setomaal esimesed! Päris uhke tunne, aga ega ainuüksi uhkusega kaugele ei jõua. Tööd tuleb ka teha. Ja eks see käsitöövärk nii käib: nii õunte korjamine,

siis pesemine, seejärel iga viimane kui õun valvsa pilgu alt läbi ja kui juhtub pisikegi plekk silma jääma, siis see nipsti noaga välja! Siis purustajasse ja lõpuks pressi. Alguses püüdsime mahla kätte saada tavapressiga – sellega, millel puidust restid ja “puder” nende vahel. Aga ei, see polnud meie jaoks: liialt ajamahukas. Astusime sammu edasi ja soetasime juba kopsakama abilise, sest õunamahl kulub marjaks ära ka https://uma.tettü.ee-le. Ja see tunne, kui siis hooaja esimene mahl ämbrisse voolab! Nüüd ma tean, miks grusiinidele esimene viinamarjakoristus nii tähtis ja püha on!

Ja nii me seda mahla teeme : kümnete ja kümnete ja kümnete liitrite kaupa, kuni kõik tünnid täis saavad. Ja neist ükskord valmib šampanjameetodil peene mulliga käsitöösiider. See meie lemmik: kuiv või poolkuiv.

Ja mis seal salata: lisaks siidritele teeme ka veine. Ning nii ka otsus astuda https://Eesti Veinitee.ee liikmeks.

Mis nüüd muud, kui esimene siidrikoda Setomaal https://Seto Siider.ee rühib rõõmsalt edasi!